Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életnyű

2008.10.01

1975-ben születtem Budapesten, a zene szeretete már egész kicsi koromban megvolt, édesapám is zenélt  valaha,  tangóharmónikán kezdett és a mestere nem más volt mint Tabányi Mihály.  Később persze gitárt ragadott ő is  amikor "megfertőzte" a beat láz.   Ami engem is beindított, Buddy Holly, Beatles, Shadows, Illés...Amikor elkezdtem gitározni, sok számot megtanultam tőlük is, aztán a TV egyik zenei műsorában adtak pár GARY MOORE klipet. Akkor döntöttem el igazán hogy én igenis gitározni akarok és egyszer talán ezt is lejátszom! Gary Moore azóta is az első számú legnagyobb nekem a legnagyobbak között..                

 Legelőször a zongorával kezdtem ismerkedni, majd a helyi úttörőházban jött 2 év citerázás, a zenei alapok végűl megvoltak ezzel is, mentünk néptáncosokat is kísérni. Aztán mégis csak a gitár érdekelt jobban, hát gőzerővel neki is álltam. Aztán...

 1991-ben két barátommal, László Zoltánnal és Baritsa Tamással zenekart alapítottunk, gyenge kis próbálkozások voltak, de hát valamiből ki kellett indulni hogy később fejlődjön és teljesedjen a zenei látókör.Eredetileg Rock N Roll zenekarnak indult, majd jött az alternatív láz és abba is belekóstoltunk, Antipasszát és a kacagó hiénák néven. 1992 novemberében egy billentyűs is csatlakozott hozzánk, Soulavy Gábor, ő később 8 éven keresztül a Cry Free Deep Purple Cover Band-ben nyomta a billentyűket. 1994-től szólóban is tevékenykedtem, zenéket szereztem versekből, (Ady Endre, József Attila, Petőfi, Szentjánosi Csaba) majd 1996 és '99 között az Ichtüsz BT. nevű formációval jártuk az országot. '97-ben a Szól c. magazinban írtak rólunk egy nyúlfarknyit és szerepeltünk a Szív Tv-be is. '98-ban kisegítettem egy két koncert erejéig egy blues, egy country és egy reggae zenekart is. '99-ben egy rövid időre tagja voltam az Alkonyagy nevű rockcsapatnak, akik később a dIREkT névre hallgattak.

Pár év szünet után a Contrast énekeseként kezdtem újra 2005-2006, velük majdnem sikerült kiadni egy cd-t is, de hát ez Magyarország, az igényességre nincs igény, abban az évben inkább a Sebeők úr lemezét adták ki.(Túróóórudi, Tv Maci, stb.) Majd ismét szólóban kezdtem tevékenykedni. 2007-ben csatlakoztam a Theseus zenekarba ahol énekes-szólógitáros posztot töltöttem be. Szerencsére a Theseus tagjai támogatták egyéni zenei törekvéseimet amiért hálás is vagyok nekik. Zeneileg viszont kezdtem kissé letisztulni, a barátság megmaradt de a szívem inkább a Blues és Jazz irányába húzott. 2009 december 30.-án részt vettem egy Blues Session bulin, majd 2010 január végén csatlakoztam a Wined Up zenekarhoz mint gitáros, nagyon ígéretesnek indult, csúfos vége lett hamar.  Szabó Borkával  (ex Ichtüsz Bt.) Szupercella néven, egy tehetségkutatóra megcsináltunk egy dalt, aminek lényege az volt hogy magyar népdalnak kellett lennie az alapnak, bár nem álltunk össze újra.

Jó barátommal, Nagy László Imrével (ex Theseus) és az ő barátjával, Alföldi Gyuri-val, (Matuzsálem) akivel zeneileg is nagyon egymásra találtunk, egy  hobbi formáció volt kibontakozóban, elég döcögősen, ahogy időnk engedte. Saját dalokon kívül főképpen Jazz standard-ekkel próbálkoztunk, meg persze a jó öreg Blues-t sem lehet kihagyni, MASCOT néven. (Ezt Laci bá találta ki) 

Érdekes az élet. Próbáltam lenyugodni, zeneileg is, elhagytam a rock-ot és Jazz-t játszottam.

Egy barátom, Kende Gábor ( Rockpapák, Old School ) által bekerültem a BéTerv rockzenekarba, és lenyugodtam egy  időre, de két év után mégis elváltak útjaink. Viszont volt szerencsém a Mobilmániával játszani a 2013-as Tunyogi Péter emlékkoncerten.

A Theseus tagjaival ismét leültünk beszélni az újjáalakulásról, mindenki fejében motoszkált már a gondolat, hogy mi lesz belőle, nem tudni...

Közben viszont csatlakoztam életem legerősebb zenei műfajához, a Green Hell zenekarral, akikkel Thrash Metalt játszunk, Lőrincz Tibi régi barátom által majdnem bekerültem a Stress-be is, bár végül abból nem lett semmi, viszont Tibivel adtunk két akusztikus koncertet is.

Annyi mindent hallgattam életem során és olyan sokféle stílusban játszottam...végül is nem baj, mert mindig mindenből tudtam tanulni rengeteget, mindent más miatt szeretek így nagyon is széleskörű az itthoni zenei gyűjtemény, és igen, a Thrash metalt is szerettem mindig is de meg sem fordult a fejemben hogy játsszam. A közös együttműködés eredménye 2 lemez lett, Túlzások nélkül (2015) és a Zárkózz fel (2017) ez utóbbi albummal sok helyen felléptünk és több rádióriport is volt velünk.

2018 decemberében ismét elkezdtem szólóban is egy szál gitárral, közben egy baráti zenekarral az Electric Joe-val is próbálgattam, mivel vendégzenészként ott lettem volna pár koncertjükön. De közben a Green Hell-ben nem mentek jól a dolgok és bizonyos emberi tényezők miatt kiváltam a zenekarból. A Hír hallatára az Electric Joe rögtön felajánlotta, hogy rendes tagként haladjak velük tovább, így visszatértem a fekete zene és a rock keresztezésében a Funk- Blues Rock-hoz.

 

Zenekarok:    Antipasszát és a kacagó hiénák (1991-'93)

                       Ichtüsz Bt ( 1996 - '99 )

                      Alkonyagy  1999

                      Contrast ( 2005 - 2006 )

                      Theseus ( 2007 - 2010 )

                      Wined Up  2010

                      BéTerv  2011 - 2013

                             Green Hell  2014 - 2019

                    Electric Joe 2019-

                     

 Akik hatással vannak rám zeneileg: Buddy Holly, Beatles, Paul McCartney, John Lennon,  Tom Petty, Jimi Hendrix, The Doors, Frank Zappa, Chicago, Syrius, Chase, Gary Moore, Eric Clapton, Lanny Cordola, Deep Purple, Led Zeppelin, Rainbow, Kansas, Journey, Emerson, Lake and Palmer, Kenny G, Pink Floyd, Queen, Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, Anthrax, Testament, Dream Theater, 

Kedvenc gitárosok: GARY MOORE!!!, Hank Marvin, Joe Pass, Jimi Hendrix, Frank Zappa, Steve Ray Vaughan, Jimmi Page,  Richie Blackmore, Brian May, Joe Satriani, Eric Johnson, Lanny Cordola, Joe Bonamassa, Zakk Wilde, Radics Béla, Birta Miki, Babos Gyula, Daczi Zsolt, Maróthy Zoltán, Szekeres Tamás, Tátrai Tibor, Kállai János.